Paris. Protestatarii au forțat intrarea într-un teatru în care se afla Emmanuel Macron (Video)

Zeci de persoane au protestat vineri seara în fața teatrului Bouffes du Nord din Paris, în care se afla și președintele Emmanuel Macron alături de soția sa. Președintele francez era la teatru pentru a viziona un spectacol, conform Reuters.

Piesa a fost însă perturbată când manifestanții au încercat să pătrundă în clădire.

Încă nu este clar modul în care aceștia au știut despre prezența lui Macron la teatru, dar autoritățile suspectează că un jurnalist și activist pe nume Taha Bouhafs este implicat în incident.

Bouhafs, aflat și el în sala de teatru în care se afla și președintele, a fost reținut în legătură cu organizarea unei demonstrații nedeclarate.

Înregistrări video postate pe rețelele de socializare arată câteva zeci de protestatari scandând sloganuri ca „Macron, demisia”, iar la un moment dat au încercat să pătrundă în clădirea teatrului.

„A existat o tentativă de invadare a teatrului, dar cuplul prezidențial a putut să rămână până la sfârșitul piesei. Cei doi au plecat ulterior cu mașina în jurul orei 22:00, escortați de poliție”, potrivit Reuters și presei franceze.

Sute de mii de francezi protestează de mai multe săptămâni față de reforma sistemului de pensii propusă de Administrația președintelui Emmanuel Macron.

Principala nemulțumire a protestatarilor este propunerea de creștere a vârstei de pensionare în Franța. Președintele Emmanuel Macron a declarat că reformele sunt esențiale pentru a simplifica sistemul de pensii, dar adversarii săi spun că asta va însemna că mulți francezi vor trebui să lucreze mai mult decât până acum.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS