Emmanuel Macron denunţă slăbirea poziţiei Occidentului, din cauza “reacţiei relative” a SUA

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a exprimat regret, la Conferinţa pentru Securitate de la München, că poziţia Occidentului “a slăbit”, în contextul unei “reacţii relative” din partea Statelor Unite şi a reconfigurării relaţiilor Washingtonului cu Europa.

“Poziţia Occidentului a slăbit concomitent cu o reacţie relativă din partea Statelor Unite”, a declarat Emmanuel Macron în discursul rostit sâmbătă la Conferinţa pentru Securitate de la München, notând că Europa a devenit un continent care nu mai crede în viitor.

“Sunem din ce în ce mai afectaţi de alte proiecte şi de alte valori. Asistăm la o reacţie relativă din partea Statelor Unite şi la o reconsiderare a relaţiei cu Europa”, a subliniat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Un eventual eşec al tandemului Franţa-Germania ar fi o “eroare istorică”, a atras atenţia Emmanuel Macron, potrivit publicaţiei Bild.

Liderul Franţei a subliniat că Europa trebuie să identifice propriile soluţii la probleme precum schimbările climatice, dezvoltarea reţelei de comunicaţii 5G şi inteligenţa artificială.

Emmanuel Macron a criticat încercările Rusiei de a destabiliza democraţiile occidentale prin influenţarea alegerilor, campanii online şi atacuri cibernetice. “Cred că Rusia continuă acţiunile în sensul destabilizării, fiind extrem de agresivă, fie direct, fie prin intermediari”, a precizat liderul Franţei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS