Confidenţialitate

Emilian Popovici: Noile variante de coronavirus cresc procentul populației care trebuie vaccinată | AUDIO

Noile variante de coronavirus, care sunt mai contagioase, nu afectează eficienţa vaccinurilor anti-COVID, dar cresc procentul de populaţie care trebuie imunizată pentru a ţine pandemia sub control.

Aşa spune vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, invitat în această dimineaţă în emisiunea Deşteptearea:

„Automat trebuie să vaccinezi mai mulți pentru a obține imunitatea colectivă. De aceea, trebuie să limităm propagarea acestor variante, cât timp și cum se va putea. Pentru că una este să imunizezi 70% din populație și alta este să trebuiască să imunizezi 80 sau 90% din populație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emilian Popovici mai spune că autorităţile ar trebui să aştepte înainte de a decide măsuri de relaxare pentru a şti exact cu ce ne confruntăm în cazul noilor mutaţii de coronavirus.

El adaugă că redeschiderea şcolilor, de exemplu, este necesară, dar doar în condiţii de respectare cu stricteţe a măsurilor de protecţie şi când personalul este vaccinat.

Altfel ce s-a întâmplat Școala 28 din Bucureşti, unde au fost confirmate mai multe infecţii, dintre care una cu mutaţia din Marea Britanie, se poate repeta şi în alte părţi:

„Trebuie circumspecție și atenție ca să vedem încotro merge această infecție, cu noile variante în mod deosebit. Vedeți că toate țările sunt atente la acest aspect și încearcă să prevină ca să nu ajungă la o situație în care să se descurce mai greu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.