Confidenţialitate

Emilia Șercan, despre plagiatul lui Sorin Cîmpeanu: „Nu este singura situație. Nu pot detalia acum, dar voi detalia când voi scrie” | VIDEO

Jurnalista de investigație Emilia Șercan a fost invitata lui Marcel Bartic în emisiunea „Academia Europa FM”. Emilia Șercan publica luni, 26 septembrie 2022, o investigație prin care arăta că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, plagia în anul 2006 un curs universitar publicat inițial în anul 2000.

Întrebată ce a făcut-o să investigheze lucrarea semnată de ministrul Educației, Emilia Șercan a spus că investigația a pornit de la faptul că Sorin Cîmpeanu nu a dorit să publice lista sa de lucrări, în condițiile în care acesta are 11 titluri de doctor honoris causa. În plus, Sorin Cîmpeanu ia decizii, din poziția de ministru al Educației, care afectează viața tuturor.

Jurnalista de ivestigații a mai spus la Europa FM materialul de curs plagiat de Sorin Cîmpeanu în 2006 nu este singura situație de acest fel.

„Nu pot să detaliez acum, o să detaliez în momentul în care voi scrie, dar nu, nu este singura situație în care eu am descoperit – haideți să numesc așa, eufemistic – similitudini neacceptate în opera domnului Cîmpeanu. Mai am de făcut verificări, dar vă spun categoric, nu este singura situație”, a spus Emilia Șercan la Europa FM.

Urmărește întreaga emisiune „Academia Europa FM” aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Emilia Șercan: „Cîmpeanu a plagiat o lucrare care a devenit curs predat studenților de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București” | AUDIO