Confidenţialitate

Primarul Boc vrea să organizeze la Cluj un concert-test în condiții de siguranță față de SARS-CoV-2 | AUDIO

Primarul Clujului, Emil Boc, vrea să organizeze un concert  în care să se testeze în condiții de siguranță, care e rata de infectare cu virusul SARS COV 2, la evenimente cu număr mare de participanți.

Declarația lui Emil Boc vine după ce în acest weekend, în Barcelona, 5000 de oameni au participat la un concert intr-un spatiu inchis. Au purtat măști și au fost testați înainte de concert.

Într-o lună vom ști rezultatele experimentului din Barcelona care urmeaza să arate care ar fi rata de răspândire a virusului la evenimente cu număr mare de oameni.

Primarul orașului Cluj subliniază că e nevoie de timp pentru a pune la punct un astfel de concert test . Propunerea prevede o participare de două mii până la patru mii de oameni în Sala Polivalentă sau pe stadionul din Cluj.

”Și după modelul Barcelona, Clujul stă la dispoziția autorităților pentru a testa un concert, cu un anumit număr, de 3.000 de persoane, de 5.000 de persoane, dacă se poate  pentru că avem și stadion, 4.000 de persoane în Sala Polivalentă. În prețul biletului va fi inclus și testul antigen, vom pune la dispoziție toată infrastructura aferentă în vederea testării, împreună cu organizatorii, pe costurile lor, nu prin cheltuială de bani publici, vom monitoriza împreună cu reprezentanții autorităților statului starea de sănătate a celor care au fost la concert ca să ne dăm seama dacă există un risc de îmbolnăvire”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emil Boc mai spune că va trimite propunerea către Guvern în această săptămână.

Orașul Cluj găzduia anul Festivalul International de Film Transilvania și festivalul Untold.