Emanuel Macron vine în România pe 24 august

Președintele Franței, Emanuel Macron  vine pentru prima dată în România. Aceasta va fi și prima deplasare a șefului de stat francez într-o țară din Europa de Est.

Macron va avea întâniri cu omologul său, Klaus Iohannis și cu premierul Mihai Tudose. Informațiile legate de vizită au fost confirmate pentru agenția de presă, Agerpres, de surse diplomatice franceze.

Este a doua întâlnire dintre cei doi șefi de stat. Cei doi au avut o întrevedere în marja Consiliului European de la Bruxelles din iunie. La acea vreme, Iohannis a spus că a fost o primă întâlnire “așezată”, în care s-au abordat, într-un timp scurt, teme legate de colaborări bilaterale.

Pe 24 august, pe agenda discuțiilor se vor regăsi cel mai probabil teme ce țin de securitate şi apărare, dar şi  aspecte politice legate de Uniunea Europeană.  Cei doi ar putea discuta și aspecte economice, în condițiile în care Franţa este printre cei mai mari investitori străini în România.

România are cu Franța un parteneriat strategic care a fost semnat în vremea fostului președinte francez Nicolas Sarkozy.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS