Emanuel Gyenes a terminat pe locul al 17-lea Raliul Dakar

Mare performanță pentru România în sporturile motorizate – motociclistul Emanuel Gyenes a reușit să se claseze din nou printre primii 20 la finalul celui mai cunoscut raly-raid din lume: Dakar.

Sătmăreanul cu o motocicletă KTM a fost al 17-lea în ierarhia finală, după ce anul trecut a terminat al 14-lea, fără să fie susținut de nicio mare echipă de uzină și după ce și-a căutat singur sponsorii pentru a ajunge în America de Sud. El a terminat pe locul al 19-lea ultima etapă, desfășurată în Argentina între Rio Cuarto și Buenos Aires, iar clasarea finală ar fi fost și mai bună dacă nu ar fi avut o penalizare în primele etape. Celălalt motociclist român concurent în marea cursă sud-americană, brașoveanul Marcel Butuză a ajuns al 71-lea.

La clasa moto, Raliul Dakar a fost câștigat de Sam Sunderland, primul britanic care se impune în acest Raly Raid. Acesta a fost urmat de alți doi piloți de la KTM, austriacul Matthias Walkner și spaniolul Gerard Farres Guell.

La clasa auto, câștigător este una dintre „legendele” Dakarului – francezul Stephan Peterhansel, de la Peugeot, care a reușit a 13-a victorie din carieră în această competiție, dintre care 6 la moto și 7 la auto. Peterhansel a fost urmat de alți doi francezi, tot de la Peugeot: fostul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb și Cyril Despres.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS