Tentative de phishing în numele Universității din București. Centrul de Securitate Cibernetică face verificări

Mai multe email-uri au fost trimise în numele Universității din București. Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) face verificări în acest sens, anunță oficialii instituției de învățământ superior.

Universitatea din București anunță existența unei tentative de phishing în care sunt utilizate referințe legate de UB.

„Universitatea din București se delimitează de orice e-mail trimis în numele instituției de învățământ superior care utilizează alte extensii, cu excepția celei oficiale a acesteia, „unibuc.ro”. Precizăm că în ultimele zile au fost transmise, către mai multe persoane fizice sau juridice, e-mail-uri de pe o adresă de e-mail falsă – admin@hotmail.com, cu titlul „Cerere de ofertă – Universitatea din București””, anunță reprezentanții Universității București.

Potrivit analizei demarate de către reprezentanții CERT-RO, e-mailurile transmise „fac parte dintr-o campanie malware ce impersonează Universitatea din București, distribuind o aplicație executabilă cu capabilități de spyware, care colectează informații și credențiale de acces”, sub pretextul solicitării de oferte de produse de la diferite persoane fizice sau juridice.

În acest sens, specialiștii Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică recomandă persoanelor care au primit aceste mesaje, care are ca titlu Cerere de ofertă – Universitatea din București, „să nu deschidă eventualele atașamente și linkuri, dar și să utilizeze aplicații de tip antivirus și alte metode de protecție”.

Nu în ultimul rând, reprezentanții CERT au oferit asigurări că adresa nu are nicio legătură cu domeniul Universității din București și nici cu domeniul hotmail.com.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS