Confidenţialitate

Elon Musk face concedieri masive. Aproape jumătate din angajații Twitter vor fi dați afară printr-un mesaj

Twitter începe, de vineri, concedieri în masă. Noul patron Elon Musk intenționează să dea afară aproape jumătate dintre angajați, decizie contestată în instanță de salariați care au intentat un proces colectiv. Unii directori și-au dat deja demisia în semn de protest față de schimbările pregătite de Elon Musk.

Fiecare angajat va primi vineri un e-mail cu subiectul: Rolul tău la Twitter.  Cine nu va fi afectat de concedieri va fi notificat prin e-mailul de serviciu, ceilalți vor înștiințați despre concediere pe contul personal, scrie Reuters.

În mesajul transmis angajaților, li se recomandă să își verifice inclusiv folderul de Spam și se menționează că reducerea de personal reprezintă citez „un efort de a plasa Twitter pe o cale sănătoasă”

Potrivit Washington Post, ar urma să fie concediați aproape jumătate din cei 7.500 de angajați.

După ce a cumpărat Twitter, Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație și a concediat mai mulți directori.

Alții au demisionat în semn de protest față de planurile noului patron, acuzat că are o viziune a libertății de exprimare ce presupune relaxarea regulilor de moderare a conținutului platformei.

Una dintre deciziile contestate se referă la acordarea bifei albastre, cea care certifică autenticitatea unui cont, contra sumei de 8 dolari pe lună.

În plus, mai mulți angajați sunt îngrijorați că nu vor mai putea lucra de acasă, pentru că noul patron nu este de acord cu telemunca și că vor fi obligați să stea peste program și lucreze într-un ritm infernal ca la Tesla.

Twitter și-a închis temporar birourile și a blocat accesul angajaților la grupurile interne de lucru.

Potrivit Reuters, angajații au intentat proces colectiv la un tribunal din San Francisco și acuză Twitter că face concedieri în masă fără a oferi preavizul de 60 de zile prevăzut de lege.

Foto: Shutterstock

Citește și: CNA va discuta modul în care presa a distribuit informația că Elon Musk va petrece la Castelul Bran | AUDIO