Confidenţialitate

Elisabeta Lipă, după ce lotul de canotaj n-a fost primit de niciun oficial de rang înalt: „Au considerat că au alte priorități. Nu există loc de comentarii”

Elisabeta Lipă, președinta Federației de Canotaj, reacționează după ce niciun oficial de rang, nici de la Ministerul Tineretului și Sportului, nu a fost prezent la întâmpinarea canotorilor „de aur” ai României. „Îmi e foarte greu să comentez un astfel de comportament”, a spus Elisabeta Lipă, la Europa FM.

Sportivii români s-au întors cu opt medalii, dintre care cinci de aur de la Europenele de la Munchen.

„Probabil că cine trebuia să-i primească a considerat că are alte priorități mult mai importante decât să aștepte un lot olimpic care a venit acasă cu opt medalii. Îmi este foarte greu să comentez acest comportament pentru că chiar nu există loc de comentarii”, a spus Elisabeta Lipă la Europa FM, după ce canotorii români, care au câștigat 5 medalii de aur și 3 de bronz la Europenele de la Munchen, nu au fost primiți de niciun oficial român de rang înalt la revenirea în țară.

De altfel, situația a fost remarcată chiar de una dintre sportive, Mădălina Bereș, medaliată cu aur la proba de 8+1.

„Ne bucurăm că sunteți dumneavoastră alături de noi și că rezultatele noastre ajung acolo unde trebuie, la familia noastră și la dumneavoastră, care sunteți alături de noi. Sperăm că la mondiale ne vor aștepta și pe noi cum l-au așteptat și pe David oficialii”, a transmis Mădălina Bereș, la întoarcerea în țară.

La primirea de la Otopeni au fost prezenți ziariști și reprezentanți ai Federației Române de Canotaj.

Fosta mare sportivă, acum președintă a Federației de Canotaj, Elisabeta Lipă, a spus la Europa FM că perfomanța canotorilor noștri este cu atât mai sepctaculoasă cu cât aceștia s-au antrenat în Italia pentru Europene, în România neexistând infrastructură necesară pentru pregătirea din perioadele de iarnă.

„Sunt extrem de mândră de ei, i-am felicitat și le-am și mulțumit în același timp pentru modul cum au abordat cursele, pentru modul cum au concurat, pentru acea dorință pe care am văzut-o la fiecare dintre ei. A fost un campionat extrem de greu, n-am mai trăit asemenea bucurie la un campionat european. Incredibil de frumos”, a mai spus Elisabeta Lipă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Niciun oficial la revenirea în țară a medaliaților la canotaj. „Sperăm că la mondiale ne vor aștepta și pe noi cum l-au așteptat pe David” | AUDIO

Foto: Colaj Facebook – Federația Română de Canotaj / Inquam Photos – George Călin