Confidenţialitate

Eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari ar putea fi votată miercuri | AUDIO

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului ar putea vota, miercuri, eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, și nu marți.

PNL, USR-PLUS și PSD au propus fiecare propriul proiect pentru eliminarea acestor pensii, spune Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați. El îi acuză pe parlamentarii puterii că tergiversează eliminarea acestor privilegii pentru aleși:

„Eu am spus că, dacă tot avem 3 partide cu același tip de inițiativă, astăzi, la 15.00, să ne întâlnim, să constituim Comisia de statut și să votăm eliminarea pensiilor speciale. Cei de la PNL, USR-PLus, UDMR s-au abținut, au votat împotriva acestei propuneri, urmând ca acest plen să aibă loc eventual mâine, după plenul de la Camera Deputaților. Părerea mea este că e o tergiversare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a amintit că, până miercuri, comisiile din Parlament trebuie să dea un raport privind eliminarea pensiilor speciale pentru senatori și deputați:

„Am dat un termen foarte scurt pentru raport, un termen de maximum o săptămână. Dacă va fi posibil, vom introduce pe ordinea de zi a plenului de mâine.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.