Confidenţialitate

Eliberarea condiționată a lui Dragnea, în dezbaterea instanței

Magistraţii Judecătoriei Sector 5 discută, marţi, solicitarea de eliberare condiţionată depusă de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea.

Săptămâna trecută, cererea a primit aviz favorabil de la comisia specială din cadrul Penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea a executat până acum doi ani de detenție, astfel că îndeplinește condiția fracției minime obligatorii.

La 27 mai 2019, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.
Întrebat recent dacă Liviu Dragnea mai are loc în PSD, actualul președinte al formațiunii, Marcel Ciolacu, a opinat că discuţia “nu-şi are rostul în acest moment”.
“Este dreptul constituţional al domnului Liviu Dragnea să ceară eliberarea condiţionată, presupun că nu e singurul român care a solicitat acest lucru, aflat în situaţia respectivă. Nu cunosc ce prevede condamnarea domnului Dragnea, cât timp nu are voie să facă politică, interdicţiile cetăţeneşti, dacă există aşa ceva. E o discuţie care nu-şi are rostul în acest moment”, a declarat fruntașul social-democrat.

Chestionat dacă îl va contacta pe Liviu Dragnea, în cazul în care va ieși din penitenciar, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu, în acest moment nu. Ca om, e posibil să fac acest lucru, dar nu din postura de preşedinte al partidului”.