Confidenţialitate

Elevul care și-a înjunghiat profesoara le-ar fi spus colegilor că vrea să o omoare. S-ar fi interesat și ce riscă dacă o atacă pe femeie

Elevul de la Colegiul „Ion Creangă” din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză le-ar fi spus colegilor că vrea să o omoare. De altfel, anchetatorii transmit că adolescentul și-a premeditat fapta: a venit de acasă înarmat cu un cuțit și chiar s-ar fi interesat ce pedeapsă riscă dacă o atacă pe femeie.

Băiatul de 16 ani a fost reținut miercuri seară, iar procurorii cer arestarea lui preventivă.

În timpul orei, profesoara în vârstă de 26 de ani le împărțea elevilor foile cu teste; în momentul în care a ajuns la banca agresorului, acesta a lovit-o cu un cuțit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată.

O faptă săvârșită cu premeditare, spun procurorii, întrucât a atacat victima cu o armă cu potențial letal într-o zonă vitală.

Din modul în care a acționat, a acceptat că gestul său putea duce la decesul femeii, care nu s-a produs din hazard, adaugă anchetatorii.

Faptul că băiatul și-a premeditat fapta reiese și dintr-un mesaj pe grupul de WhatsApp al clasei, unde își întreba colegii dacă „ar merita să o omoare”?

Adolescentul e acuzat de mai multe infracțiuni, între care tentativă de omor calificat și folosire fără drept de obiecte periculoase.

În urma incidentului de de la Colegiul „Ion Creangă” din București, profesoara a ajuns la Spitalul Universitar cu răni în zona gâtului și este în stare stabilă.

Citește și: Percheziții la proprietățile deținute de familia lui Nicolae Guță. Nepoții acestuia, vizați într-un dosar de trafic cu obiecte de aur