Confidenţialitate

Elevilor și cadrelor didactice din București li se recomandă să poarte măști de protecție la cursuri | AUDIO

Inspectoratul Școlar Bucuresti le recomandă tuturor elevilor și cadrelor didactice ca luni, când reîncep cursurile, să poarte maști de protecție.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Larisa Gojnete:

„Da, recomandarea este ca măștile să fie purtate atât de cadrele didactice cât și de către elevi, dar este recomandare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Școlile din Capitală au toate materialele dezinfectante necesare, mai dau asigurări autoritățile:

„În cursul zilei de vineri a avut loc o ședință cu inspectorii pentru management instituțional de la nivelul sectoarelor Municipiului București tocmai pentru a obține aceste informații cu privire la existența necesarului de materiale dezinfectante și în momentul acesta, pentru Municipiul București, este asigurat necesarul pentru perioada următoare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul lor, elevii spun că școlile ar fi pregătite cu dezinfectanți, dar că lipsesc măștile de protecție.

Președinta Consiliului Național al Elevilor, Miruna Croitoru:

„La momentul de față, când vorbim despre dezinfectanți și așa mai departe, din sursele pe care le avem sperăm că școlile ar fi pregătite în acest sens, însă în ceea ce privește măști, spre exemplu, considerăm că nu există la momentul de față o pregătire specială în acest sens. Având în vedere și perioada pandemică prin care am trecut deja, considerăm că ne-am putea adapta în cazul în care s-ar agrava situația.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inspectoratele școlare județene au obligația ca în această perioadă să consulte Ministerul Educației în situația în care o unitate de învățământ cere suspendarea temporară a cursurilor.

Măsurile menite să limiteze numărul infectărilor cu virusul gripal au fost decise după ce săptămâna trecută ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat „stare de alertă epidemică” din cauza valului de îmbolnăviri.

El a explicat că nu declară epidemie de gripă întrucât ar presupune revenirea la „anumite restricţii”, cum au fost cele din perioada pandemiei.

Potrivit celor mai recente date oficiale, în perioada 26 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, au fost raportate la nivel național peste 4.900 cazuri de gripă, aproape dublu față de săptămâna precedentă.

Vârful sezonului gripal este așteptat abia după jumătatea acestei luni.

Foto: Shutterstock

Citește și: Redeschiderea școlilor în starea de alertă epidemiologică: Peste 3 milioane de copii revin la clase, cu respectarea unor reguli | AUDIO