Confidenţialitate

Elevilor le lipsesc manuale la mai bine de o săptămână de la începerea noului an școlar. Reacția Ministerului Educației | AUDIO

Manuale lipsă pentru mai mulți elevi la mai bine de o săptămână de la începutul școlii. Este vorba despre clasele I, a II-a și a VI-a. 4 titluri lipsesc de pe băncile elevilor. Ministerul Educației dă asigurări că două dintre dintre acestea vor ajunge în școli până la finalul acestei săptămâni, iar alte două până la finalul lunii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Manualele de Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a și cele de Matematică pentru clasa a VI-a vor ajunge în școli la finalul săptămânii acesteia, a spus Secretarul de Stat în Ministerul Educației Florian Lixandru pentru Agerpres.

Elevii vor primi celelalte două titluri, mai exact, Matematică și Explorarea Mediului pentru clasele I și a II-a, până la finalul lunii. Pentru aceste cărți au fost contestații din partea unor edituri participante la licitație și s-au întârziat procedurile contractante.

Secretarul de stat spune că aceste probleme s-au rezolvat; editurile au primit comenzile pentru manuale de la școli, comenzi care urmează să fie centralizate și expediate.

Școlile vor trebui să scoată la imprimantă manualele care până acum nu au ajuns la elevi, transmite Ministerul Educației.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Premieră mondială: Cercetătorii din Suedia au recuperat ARN din mumia Tigrului Tasmanian | AUDIO