Confidenţialitate

Premieră mondială: Cercetătorii din Suedia au recuperat ARN din mumia Tigrului Tasmanian | AUDIO

Premieră mondială: Oamenii de știință din Suedia au reușit să recupereze ARN din mumia Tigrului Tasmanian, specie dispărută de pe Terra. Rezultatele folosite în urma analizării de material genetic străvechi ar putea stimula eforturile cercetătorilor de a readuce la viață specii dispărute.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tigrul Tasmanian, un carnivor marsupial de mărimea unui câine, semăna foarte mult cu un lup, numai că pe spate și în părțile laterale avea dungi similare celor de tigru. Era un prădător de top în lanțul trofic și vâna canguri, dar și animale de la fermă.

Numărul Tigrilor Tasmanieni a început să scadă odată cu venirea oamenilor în Australia, în urmă cu aproape 50.000 de ani. În plus, sosirea coloniștilor europeni în secolul al XVIII-lea a însemnat distrugerea populațiilor rămase și care erau concentrate pe insula Tasmania, mai ales că se ofereau recompense pentru uciderea acestor animale.

Ultimul Tigru Tasmanian în viață a murit în 1936, la o grădină zoologică din Tasmania.

Dispariția acestor animale nu i-a descurajat pe oamenii de știință să afle mai multe informații despre acestea

Cercetători din Suedia au anunțat că au reușit să recupereze ARN – material genetic prezent în celulele vii – din țesuturi mumificate de piele și mușchi ale unui Tigru Tasmanian, care erau conservate din 1891 la un muzeu din Stockholm.

Deși nu a fost obiectivul principal al studiului, extragerea, secvențierea și analiza ARN ar putea stimula eforturilor depuse de alți oameni de știință pentru a readuce la viață specii dispărute.

Au fost lansate deja unele inițiative private de reducere la viață a anumitor specii precum Pasărea Dodo și Mamutul Lânos.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Ministerul Turismului promovează România pe străzile Franței într-o campanie de marketing de peste 100.000 de euro | AUDIO