Confidenţialitate

Elevii vor reveni la școală din data de 5 mai, iar cei din anii terminali din 10 mai, anunță ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a solicitat ca pentru elevii din anii terminali să fie permisă prezența tuturor în clase, nu doar jumătate din efectiv, chiar dacă localitatea în care învață se află în scenariul roșu:

„Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației insistă ca autoritățile să aprobe introducerea testelor de salivă pentru depistarea SARS-CoV-2 în rândul elevilor:

„Din ce în ce mai multe state europene apelează la această soluție a testării non-invazive în școli. (…) Ele trebuie să fie validate ulterior prin teste PCR, dar sunt un instrument foarte important pentru a asigura protecția sanitară în școli. Este vorba de testarea elevilor care prezintă simptome specifice în timpul procesului de învățământ, precum și a elevilor care au luat la cunoștință că sunt contacți ai unor cazuri confirmate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În privința organizării examenelor naționale, ministrul Sorin Cîmpeanu spune că acestea se vor desfășura conform calendarului stabilit. Urmează a se stabili dacă la intrarea în sala de examen, elevilor li se va mai măsura sau nu temperatura.