Confidenţialitate

Elevii vor reveni în bănci acolo unde rata de incidență va permite acest lucru, spune ministrul Educației | AUDIO

De luni, alți 80.000 de elevi vor putea să revină, fizic, în bănci, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta spune că, în funcție de rata de incidență, curând tot mai mulți elevi vor putea reveni în fața educatorilor sau profesorilor, chiar dacă pentru câteva săptămâni, până la finalul anului școlar:

„Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor școlilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare, mai ales după sărbătorile pascale. Acest lucru va fi analizat mai ales în următoarele săptămâni, după ce vom fi depășit această perioadă de incubare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministrul mai spune că peste 50% dintre dascălii din țară s-au vaccinat anti-COVID până acum. Iar numărul va crește odată cu implicarea universităților de Medicină în defășurarea maratonului vaccinării în orașele mari ale țării, este de părere Sorin Cîmpeanu:

„Vom urmări zi de zi progresul campaniei de vaccinare în rândul personalului de învățământ, avem o acțiune esențială, maratonul vaccinării (…). Personalul din învățământ rămâne în continuare cea mai mare numeroasă categorie socio-profesională din perspectiva vaccinării. Din cei 155.000 de angajați vaccinați, peste 145.000 au făcut și rapelul.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministrul Educației a participat, vineri, la lansarea proiectului Prof de formare a dascălilor. Peste 28.000 de cadre didactice vor urma cursuri de pregătire profesională.

Pentru cei aflați la început de carieră, vor exista 100 de baze de practică și fiecare viitor profesor va avea un mentor, iar pentru cadrele didactice cu experiență, vor fi cursuri derulate prin intermediul Caselor Corpului Didactic.