Elevii vor învăţa despre Constituţia României şi despre elemente de combatere a corupţiei

Deocamdată nu s-a anunțat din ce clasă vor învăța elevii noțiuni de drept. Cert e că vor studia din școală, și mai departe, la liceu, despre Constituţia României, procesul legislativ, funcţionarea sistemului judiciar, elemente de bază ale dreptului civil şi penal, dar şi despre combaterea corupţiei.

Educaţia juridică în şcoli va fi adaptată la realităţile cu care se confruntă elevii zi de zi, într-o manieră atractivă care să conţină informaţii relevante pentru elevi şi profesori.
Elevii își vor cunoaște mai bine drepturile dar şi obligaţiile de cetăţeni, crede ministerul justiției.

Vor fi invitați în școli și reprezentanţi ai profesiilor liberale precum: avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, mediatori, practicieni în insolvenţă, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile pentru a le vorbi elevilor despre drepturi și obligații.

Pe lângă partea teoretică, vor fi organizate vizite ale elevilor la Ministerul Justiţiei, la Ministerul Public, la sedii ale altor autorităţi şi instituţii publice cu relevanţă pentru domeniul justiţiei, precum şi la instanţe şi parchete.

Ministerul Justiţiei a semnat protocolul cu Ministerul Educaţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Ministerul Public.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS