Confidenţialitate

Mihaela Huncă, PSD: Mai multe ore de sport la şcoală pot reduce rata sedentarismului | AUDIO

Secretar al Comisiei pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor, social-democrata Mihaela Huncă îşi apără iniţiativa de a creşte numărul orelor de educaţie fizică în programul şcolilor.

În opinia sa, tinerii vor fi motivați să se implice în activităţi sportive. În plus, va crește baza de selecţie pentru sportul de performanţă.

Controverse a stânit ideea ca educaţia fizică să devină probă în cadrul examenului de Bacalaureat.

La Europa FM, în cadrul emisiunii DRUM CU PRIORITATE, Mihaela Huncă a declarat că lipsa activității fizice la adulți și copii este o problemă gravă la nivel național, în contextul în care România ocupă locul al treilea la capitolul sedentarism.

„Există niște rezultate în urma unor statistici la nivel național și la nivel european care nu sunt deloc îmbucurătoare. Unul din trei tineri din țara noastră nu face sport, iar nouă din zece tineri petrec cel puțin 8 ore pe zi în fața televizorului, a calculatorului. Apoi, știm foarte bine că avem o programă încărcată la școală. Numărul de ore pe care elevul îl petrece pentru studiu, care este activitate statică, este foarte mare. România se află pe locul al treilea în ceea ce privește sedentarismul în rândul copiilor. Sunt doar câteva motive, e clar că există o lipsă a activităților fizice în rândul copiilor și a tinerilor”, ne-a spus Mihaela Huncă.

Potrivit acesteia, sportul va veni în continuarea activității zilnice de studiu. Deputatul a admis că această inițiativă nu va putea rezolva toate problemele cu privire la organizare sau la condițiile din sălile de sport, dar că reprezintă un început în dezvoltarea sportului de masă.

„Și părinții sunt mult mai preocupați de disciplinele teoretice și de multe ori tratează sportul ca pe o activitate inutilă. Unii părinți au spus că nu sunt de acord (cu această inițiativă – n.r.) pentru că de aici copiii pleacă murdari, transpirați sau obosiți. Cu toate acestea, studiile la nivel național cât și internațional arată că sportul contribuie la dezvoltarea fizică a copilului și îi ajută pe copii să fie mai competitivi, să dezvlote aptitudini sociale, de exemplu, să se relaxeze. (…) E adevărat că această inițiativă nu rezolvă toată problematica, este un pas mic  în ceea ce privește dezvoltarea sportului de masă. Să așteptăm să realizăm întâi toate condițiile de altfel normale în toate unitățile de învățământ, să avem baze sportive moderne și apoi să ne gândim să facem mai multă mișcare?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.