Elevii români au câștigat o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Europeană de Fizică

Elevii români care au participat la Olimpiada Europeană de Fizică – EuPhO 2017, desfășurată între 20 și 24 mai la Tallin, în Estonia, se întorc acasă cu o medalie de aur și trei de argint.

Echipa care a reprezentat România la Olimpiadă s-a pregătit prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!”.

Medalia de aur a fost obținută de Petru Cotruț, elev în clasa a XI-a, care, de curând, a câștigat și o medalie de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică – APhO, desfășurată între 1 și 9 mai 2017 la Yakutsk, în Federația Rusă.

Ceilalți participanți români, Silviu Adrian Predoi, Andrei Horațiu Eftime și Cosmin Andrei, elevi în clasa a XI-a, au obținut, la rândul lor, rezultate excepționale: 3 medalii de argint. În plus, Silviu Adrian Predoi a primit și un premiu special, datorită soluției propuse pentru cea mai dificilă problemă din concurs.

După patru ani de activitate, ”Hai la Olimpiadă!” numără astăzi 22 de centre în 12 orașe din România, 3.286 de elevi pasionați de Matematică, Informatică și Fizică și 290 de profesori dedicați.

Prin programul ”Hai la Olimpiadă!”, pregătirea pentru performanță se desfășoară în cele mai bune condiții și oportunitatea de a participa la pregătire se oferă tuturor copiilor care pot și doresc să se pregătească la un nivel peste medie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS