Elevii, nemulțumiți de modul în care se desfășoară cursurile online

Consiliul Județean al Elevilor Constanța reclamă modul în care se desfășoară cursurile online.

Potrivit reprezentanților forului, în această perioadă, ar trebui consolidate cunoștințele.

Volumul temelor este exorbitant, pentru că elevii au de scris chiar și 20 de pagini de pe o zi pe alta, potrivit Consiliului.

“Aceste cursuri ar trebui să aibă doar caracter recapitulativ, de consolidare a informațiilor dobândite până acum, nicidecum să reprezinte o metodă prin care cadrele didactice să predea lecțiile incluse în programa școlară, însă nefinalizate la momentul închiderii unităților de învățământ. Am întâlnit cazuri în care elevii primeau temă de scris 20 de pagini de pe o zi pe alta, sub amenințarea notelor mici pe care profesorii le vor acorda după întoarcerea la școală. Este regretabil că, în loc să profităm de această perioadă pentru a consolida informațiile dobândite până acum, suntem nevoiți să facem față la un volum exorbitant de teme, sub amenințarea unor măsuri coercitive”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Silviu Morcan încurajează elevii să participe la cursurile online, însă îi îndrumă pe aceștia să sesizeze abordările iresponsabile adoptate de către unele cadre didactice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS