Confidenţialitate

Elevii îi cer lui Klaus Iohannis o altă lege privind educația sexuală în școli | AUDIO

“Vrem o altă lege privind educația sexuală în școli”, este mesajul transmis de asociațile de elevi și studenți într-o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis.

Textul a fost scris la câteva zile după ce Curtea Constituțională a respins sesizarea președintelui privind legea prin care educația sexuală a fost înlocuită de educație sanitară, dar numai cu acordul părintelui.

Semnatarii documentului spun că încercarea parlamentarilor de a limita accesul elevilor la educație sexuală reprezintă un act iresponsabil, având în vedere faptul că România se află la coada clasamentului în ceea ce privește sănătatea sexuală a tinerilor.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Potrivit legii adoptate de Parlament la începutul verii, educația sexuală este înlocuită de educație sanitară, dar care poate fi predată numai cu acordul părinților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Klaus Iohannis a contestat legea la Curtea Constituțională, dar magistrații CCR au respins sesizarea. Acum, asociațiile de elevi și studenți îi cer președintelui să nu promulge legea și s-o întoarcă în Parlament.