Confidenţialitate

Elevii din Gorj se întorc în școli, după 3 săptămâni de absență

Cutremurele produse la mijlocul lunii februarie au determinat autoritățile să țină elevii departe de clădirile de învățământ, unele chiar distruse de mișcările Pământului. 

Seisme în zonă există în continuare, chiar în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost un cutremur cu magnitudinea de 3,8 care a băgat din nou spaima în oameni.

Cutremurele care au avut loc în Gorj, din 13 februarie încoace, au distrus mai multe unități de învățământ. Unele dintre ele trebuie demolate pentru că prezintă risc real de prăbușire. În altele, tavanele și pereții sunt fisurați și sunt necesare lucrări de reparații sau de consolidare.

În total, 700 de elevi sunt relocați în alte spații decât școlile în care învățau până acum, după ce clădirile au fost afectate de seisme.

Până acum, elevii au fost ținuți departe de toate clădirile unităților de învățământ, cumulându-se în programa lor vacanța de ski, școala altfel și săptămâna verde.

Acum, elevii se vor întoarce în școli, deși populația din zonă este în continuare panicată din cauza cutremurelor produse. Ultimul de magnitudine medie, de 3,8 pe scara Richter, dar care a produs din nou îngrijorare, a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.