Confidenţialitate

Elevii din Gorj continuă cursurile online. Încep ”Săptămâna verde” cu activități în aer liber și online.

Și în această săptămână, elevii din Gorj stau departe de clădirile unităților de învățământ.

Consiliile de Administrație au votat cursuri în online sau activități în aer liber în cadrul programului “Săptămâna verde”. Până la apariția cutremurelor în Gorj, acest program era stabilit în luna Aprilie. Gabriela Mladin transmite:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elevii din Gorj nu se întorc în băncile școlilor nici în această săptămână. Ei vor urma activități în aer liber sau cursuri online în cadrul programului Săptămâna verde, după ce, săptămana trecută au desfășurat activități în cadrul programului “Școala altfel”. Deciziile au fost luate pentru a ține departe copiii de clădirile unităților de învățământ, ca urmare a cutremurelor produse în Gorj. Seismele au afectat  27 de unități școlare, 16 dintre acestea, puternic afectate vor fi refăcute cu cele aproximativ 10 milioane de euro acordate de Guvern. La 5 dintre scoli,

Specialiștii au concluzionat că structura a fost serios avariată și nici măcar nu mai poate fi vorba despre consolidare. Pereții acestora au crăpături imense și se pot prăbuși la orice cutremur, chiar de magnitudine medie. Așa că, ele vor fi demolate. Elevii care învățau în aceste scoli vor fi relocați în alte spații, au anunțat autoritățile.