Elevii claselor terminale încep pregătirea pentru examene | AUDIO

După aproape trei luni, elevii claselor a VIII-a și a XII-a s-au întors astăzi la școală pentru pregătirea examenelor de final: evaluarea națională, respectiv Bacalaureatul.

Circa 70% dintre elevii de-a 8-a şi a 12-a s-au înscris să meargă la această pregătire.

În școli au fost luate măsuri de protecție: fiecare elev a primit câte o mască.

Și nu au fost singurele măsuri sanitare, a povestit pentru Europa FM, Gabriel, un elev în clasa a VIII-a, care a ales să meargă astăzi la școală:

“Nu, nu mi-a fost frică să merg. Școala în care învăț s-a organizat destul de bine și am avut încredere. La intrare, unde mi s-a luat temperatura, mi s-a oferit o mască nouă și gel dezinfectant. Întâlnirea cu colegii nu a fost tocmai așa cum credeam eu că va fi. Nu ni s-a dat voie să ne ridicăm din bancă sau să ne apropiem de banca unui coleg, până la sosirea doamnei în clasă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru elevii din clasele terminale care nu vor participa fizic la orele de pregătire, vor fi organizate cursuri online, spune Cristian Tănase, purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei:

“Elevii care au rămas acasă vor realiza în continuare pregătirea online. Iar cei care nu beneficiază de accet online, vor primii resurse educaționale, oferite de către profesori, de unitatea de învățământ, astfel încât toți elevii în această perioadă să se poată pregăti pentru examenele naționale. Rămâne la aprecierea fiecărei unități de învățământ. Se pot duce acasă sau le pot trimite acele fișe. Fiecare profesor se adaptează la specificul local”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS