Elevii cer Ministerului Educației achiziția urgentă de tablete pentru absolvenții din clase terminale | AUDIO

Consiliul Național al Elevilor cere Ministerului Educației să ia în calcul amânarea examenelor pe care trebuie să le susțină absolvenții din clasele terminale, în cazul în care autoritățile nu achiziționează urgent pentru aceștia tablete pentru a se putea pregăti pentru examene.

Consiliul atenționează că predarea online nu se poate face fără o strategie concretă a Ministerului Educației.

Numeroși elevi care locuiesc la sate nu au laptopuri sau acces la internet, însă probleme sunt și la orașe. Mulți profesori pur și simplu nu știu oricum să le folosească.

Consiliul Național al Elevilor apreciază intenția Ministerului Educației de a le asigură elevilor tablete începând cu anul școlar următor. Măsura s-ar putea dovedi extrem de utilă în condițiile unui noi val de coronavirus, dar până acum, intenția Ministerului a rămas la nivel de declarații.

Nu s-a făcut niciun pas pentru achiziția acestor tablete, în condițiile în care mulți elevi, inclusiv dintre cei care provin din familii cu venituri medii, nu au cum să participe la cursurile online.

Din acest motiv, Consiliul cere achiziția urgentă de tablete pentru elevii din clasele terminale sau, în caz contrar, amânarea exemanelor.

„Nu vorbim numai de elevii din mediile defavorizate, ci și de acei elevi din familii cu mai mulți copii, au un singur dispozitiv conectat la internet în casă, pe care părintele îl folosește pentru a accesa telemunca. Mai avem și cazurile în care mai mulți copii din aceeași familie au ore online în același timp.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor

Nu ar fi prima oară când elevilor li se fac promisiuni fără fundament. În teorie, din septembrie, elevii ar putea circula gratuit cu orice mijloc de transport public. Dar până acum, proiectul bate pasul pe loc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS