Confidenţialitate

Elevii cer MEC să rezolve problema accesului la școala online, dar și a profesorilor nepregătiți să predea digital

Elevii spun că soluția cea mai bună pentru noul an școlar este aceea a unui sistem hibrid: jumătate dintre elevi să fie prezenți la școală, iar jumătate să urmeze cursurile online, apoi să se facă rotația grupelor.

Problema accesului la școala online încă nu a fost rezolvată și ar fi nevoie de mai mult de 250 de mii de tablete, a spus la Europa FM președinta Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup.

900 de mii de elevi nu au acces la școala online. Ministerul Educației trebuie să asigure implementarea Legii 109/2020, intrată în vigoare acum câteva zile, care presupune existența unor norme de aplicare.

Fiecare elev și profesor poate să depună o cerere prin care să solicite de la Minister dispozitiv pentru a-i fi livrat gratuit pentru școala online. 

Pe cel de-al doilea palier regăsim formarea precară a cadrelor didactice în domeniul predării digitale. Nu putem spune că simpla transmitere a unei fișe de lucru pe care elevul s-o facă pe caiet, s-o pozeze și s-o transmită profesorului este educație online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.