Confidenţialitate

Elevii au nevoie de o acomodare emoțională în primele zile de școală | AUDIO

Majoritatea elevilor s-au întors la şcoală, în format fizic. Nu este deloc o întoarcere simplă. Este nevoie – spun psihologii – de aşa-numita acomodare emoţională. Ce pot face profesorii şi părinţii pentru a uşura revenirea copiilor la şcoală? Psiholog, Domnica Petrovai, invitată la emisiunea Piaţa Victoriei.

”Recuperarea ar însemna o atenție aparte acum pentru mișcare, somn, hidratare, nutriție, și toate resursele care îi ajută să se reconecteze pentru că doar așa își vor putea descărca stresul acumulat în următoarea perioadă, așa că le-aș recomanda profesorilor să dea spațiu copiilor să facă mișcare, să dea spațiu copiilor să se readapteze în ritmul lor, fără presiune”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O etapă importantă a întoarcerii la şcoală este şi readaptarea la testările faţă-n faţă – spune la Europa FM psihoterapeut Diana Stănculeanu.

”Presiunea academică probabil că este destul de mare și din partea părinților și din partea cadrelor didactice, dar să ne uităm la aceste ultime 4-5 săptămâni de școală și să le încărcăm cu presiunea unei evaluări academice. Am vorbit cu foarte mulți copii care erau foarte bucuroși că își vor revedea colegii dar aveau această grijă că în următoarele patru săptămâni vor fi bombardați de evaluări, evaluări care în clasă erau mult mai dificile decât cele care s-au realizat online și din această cauză anxietatea lor era destul de mare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.