Confidenţialitate

Elevii ar putea avea vacanțe la date diferite, în funcție de regiunea în care locuiesc | AUDIO

Elevii ar putea avea vacanţe la date diferite, în funcţie de regiunea în care trăiesc. Cel puţin aşa propune o iniţiativă legislativă depusă la Parlament. Inițiatorul speră că turismul va avea de câștigat și se va reduce și aglomerația în trafic, din timpul vacanțelor.

După un an în care şcoala a fost profund afectată de pandemie, încă o schimbare nu poate decât să ne bulverseze mai mult, spune la Europa FM, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu.

”E destul de periculos în acest moment când toată lumea ia vacanțele în același timp tot este o lipsă mare de predictibilitate. Riscul pe care îl vedem la acest moment este ca amplasarea, la date diferite, a vacanțelor, să creeze și mai mult haos, mai ales într-un an cu modificări la fiecare pas”.

Reprezentanţii elevilor nu resping cu totul propunerea ca vacanţele să fie la date diferite, pe regiuni. Dar, acum nu e momentul. De-altfel, decizia finală îi aparţine Ministrului Educaţiei. Sorin Cîmpeanu spunea recent că are în plan o schimbare şi că până în toamnă, va fi lansată în dezbatere publică propunerea de revenire la trimestre în loc de semestre și posibilitatea de extindere a anului școlar.

Proiectul de modificare a legii educației înaintat de deputatul USR-Plus Alin Apostol prevede că vacanța intersemestrială să fie acordată pentru cel puțin o săptămână în fiecare macroregiune a țării, în mod succesiv și fără suprapunere.

Alin Apostol spune că acest nou model de vacanțe este folosit cu succes în multe țări europene și ar duce la creșterea veniturilor din turism și, în același timp, ar reduce aglomeraţia din trafic în vacanțe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae