Confidenţialitate

Elevii ar putea avea mai multe ore de sport începând cu următorul an școlar, anunță ministrul Novak | AUDIO

De anul școlar viitor, numărul orelor de sport din orarul elevilor ar putea crește, spune ministrul de resort la Europa FM.

Peste trei ani, elevii ar trebui să facă săptămânal cinci ore de sport la școală, iar sporturile practicate să fie mai mare. Eduard Novak:

„Din 2023, după părerea mea, văd așa, să avem o creștere de la două ore la trei ore, din 2024 să avem iarăși un plus și tot așa. Trebuie să ne gândim și la construcția infrastructurii și ce sporturi vom face în școli.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Creșterea numărului de ore din programă va fi prevăzută în stratagia națională pentru sport, ce va fi gata în această primăvară, după un an și jumătate de la inițierea planului, spune ministrul Sportului.

Eduard Novak spune că românii sunt cei mai sedentari din Europa:

„Suntem cei mai sedentari, predispuși la obezitate, cei mai obezi, nu facem sport în școală și avem performanță din ce în ce mai puțină. La noi, în sportul în școală practicăm doar 3 sporturi: atletism, gimnastică și joc, iar în țările nordice sau în țările unde situația este puțin mai diferită, acolo se practică 6-8 sporturi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Studiu: Profesorii și părinții elevilor doresc menținerea școlilor deschise dar nu sunt dispuși să facă ceva în acest sens | AUDIO