Elena Udrea rămâne în arest în Costa Rica (SURSE)

Fostul ministru al turismului, Elena Udrea, va rămâne în închisoarea Vilma Curling, din Costa Rica, după ce a fost arestată în baza mandatului internațional iar cererea de eliberare a fost respinsă.

Informația apare în mai multe publicații locale din Costa Rica, printre care și în The Tico Times. În România, postul de știri Digi24 citează ”presa din Costa Rica” oferind aceeași informație, că cererea de eliberare a Elenei Udrea a fost respinsă de autorități.

La două zile după reținerea pe 3 octombrie, Elena Udrea a făcut recurs la arestul preventiv, după cum a precizat atunci avocatul fostului ministru.

“Recursul a fost declarat deja din câte cunosc eu, urmează ca în zilele următoare să fie judecat. Vor fi invocate toate celelalte aspecte, cele privitor la statutul de refugiat obţinut în Costa Rica, privitor la starea de proaspăt mămică ce trebuie să crească un copil cu cetăţenie costaricană. Cererea de arest preventivă a avut la bază un mandat internaţional de arestare. Fondul cererii de extrădare nu se putea judeca ieri. Ieri s-a judecat doar forma în care va fi prezentat în continuare.

Nu ştiu dacă statul va putea să trimită aceste documente (de extrădare, n.r.)”, a declarat avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Până în acest moment nu există o confirmare oficială a informației privind respingerea cererii de eliberare condiționată.

Elena Udrea şi Alina Bica sunt în arest preventiv, în Costa Rica, până când va fi efectuată procedura de extrădare în România, după cum a precizat, în octombrie, Gustavo Chinchilla, şeful Biroului local al Interpol.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS