Confidenţialitate

Elena Udrea poate fi urmărită penal

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, poate fi urmărită penal, a decis marți Camera Deputaților prin vot secret cu bile.

Elena Udrea a venit în plen înainte de vot și le-a cerut colegilor să aprobe solicitarea DNA.

De această dată, Elena Udrea este acuzată de două infracțiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009.

În plen, Elena Udrea a afirmat că deputaţii i-ar face un “serviciu” dacă ar aproba cererea DNA de începere a urmăririi penale, altfel va fi acuzată că se foloseşte de candidatură ca scut împotriva Justiţiei. Totodată a criticat actualul Parlament pentru că a aservit România “băieţilor cu ochi albaştri”.

“Eu mă întreb dacă nu v-aţi plictisit sau dacă vă era dor de mine. Personal mă simt ca într-un moment de standup comedy sau de standup tragi-comedy. Am toate motivele să solicit la Cartea Recordurilor să se înregistreze acest caz. Nu a mai existat niciodată un parlamentar împotriva căruia să se formuleze 16 cereri, de arestare preventivă, de reţineri, de urmărire penală, şi totul într-un an şi jumătate”, a spus Udrea înainte de votul din Camera Deputaţilor.

Fostul ministru a spus că de fiecare dată când statul “are ceva de muşamalizat” apare un nou dosar pe numele ei şi se vede că se consumă foarte multă energie pentru “îngroparea unui singur om”.

“Este evident că am devenit acarul Păun al României şi inculpatul de serviciu”, a mai spus Udrea.

“Dragii mei viitori foşti colegi, mi-aţi face un bine dacă aţi vota pentru începerea urmăririi penale, pentru că altfel acest moment va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu să mă întorc în Parlament, pentru că Parlamentul îţi oferă imunitate. Este de fapt ceva între La revedere şi o slujbă de veşnică pomenire pentru actualul Legislativ. Parlamentul acesta, ales în 2012, este cel mai laş şi nepregătit din istoria de după 1989”, a mai spus aceasta.