Confidenţialitate

Elena Udrea: În Gala Bute, soluţia nu poate fi decât achitarea

Instanţa supremă ar trebui să anunţe, astăzi, prima sentinţă în dosarul Gala Bute, în care este judecată Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului a declarat, la secţia de poliţie la care a mers în cadrul controlului judiciar, că se aşteaptă la achitare.

“Evident că este un moment important după doi ani şi ceva de când durează acest proces. Ce am avut de spus am spus în faţa instanţei. Este un dosar făcut pe declaraţiile unor persoane care au încercat să se salveze. Soluţia nu poate fi decât aceea de achitare. În general, am văzut că femeile sunt mai curajoase decât bărbaţii şi cred că e mai bine astăzi să fii judecat de un complet de femei decât de bărbaţi. Vom vedea care sunt evoluţiile în perioada următoare pentru că lucrurile nu mai seamănă cu ce se întâmpla acum doi ani”, a declarat Elena Udrea la Secţia 2 de Poliţie, unde a mers ca urmare a controlului judiciar dispus în cel mai recent dosar al fostului ministru.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor anunţa, marţi, sentinţa în dosarul “Gala Bute“, cauză în care procurorii au cerut pedeapsă cu închisoarea orientată spre limita maximă pentru Elena Udrea.

Iniţial, judecătorii instanţei supreme au anunţat că vor da o decizie în acest caz pe 13 martie, însă soluţia a fost amânată pentru data de 28 martie.

Decizia instanţei supreme nu va fi definitivă.

Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen al procesului, pedeapsă cu închisoare orientată spre limita maximă pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul “Gala Bute” în care aceasta e acuzată de abuz în serviciu şi luare de mită.