Elena Udrea: Dacă pleacă Ponta și vine Predoiu am căzut din lac în puț

Arestată la domiciliu în Gala Bute, Elena Udrea spune că Victor Ponta a primit ceea ce merită și ce era de așteptat.

Fostul ministru spune însă că imaginea României depinde și de cine va veni în locul premierului – în eventualitate în care acesta va decide să demisioneze.

Întrebată despre varianta Cătălin Predoiu, Elena Udrea a răspuns că acesta este cercetat în dosarul Gala Bute.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elena Udrea a explicat că lui Ponta i se întâmplă „ceea ce merită”.

„Toţi cei care nu au ochelari de cal puteau să prevadă că se va ajunge aici. Acum Victor Ponta are o problemă mare, care, dacă ar fi doar a dânsului, nu ar fi atât de importantă. Pentru că este şi prim-ministru şi şeful celui mai important partid din România, devine o problemă a tuturor”, a spus Udrea.

Fostul ministru a adăugat că premierul este „prea arogant şi prea ţâfnos pentru a înţelege rolul pe care ar fi trebuit să-l joace în aceată perioadă, fiind totuşi al patrulea om în stat”.

Udrea a menţionat că strategia pe care a avut-o Victor Ponta, respectiv „repetând obsesiv faptul că Băsescu şi Udrea tebuie să ajungă la închisoare”, l-a făcut să piardă alegerile prezidenţiale, iar acest lucru s-a întors împotriva lui.

„Nu poţi, pe de o parte, să instigi la o justiţie politică, aşa cum face dânsul, deschizând, prin procurorul general Niţu, dosare şi iar dosare lui Traian Băsescu şi pe de altă parte tu însuţi să te plângi că ai un dosar care are ca scop schimbarea ta din funcţie”, a spus Udrea.

Elena Udrea a mai spus că în cazul în care Ponta ar demisiona, în România ar fi o problemă legată de persoana care ar putea să vină în locul acestuia.

„Dacă ar veni domnul Cătălin Predoiu, atunci am căzut din lac în puţ, pentru că este în dosarul Gala Bute, domnul Predoiu are o disjungere din acest dosar, iar când dosarul va intra pe lista de priorităţi ale DNA ar putea să-l pună în situaţia în care este domnul Ponta astăzi”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că nici Alina Gorghiu nu ar fi o opţiune potrivită, pe motiv că „şi dânsa are nişte probleme nerezolvate sau nelămurite care s-ar putea transforma în dosare penale”.

Fostul ministru a mai venit, luni, la instanţa supremă, unde a avut loc un nou termen de judecată în dosarul „Gala Bute”. Ea a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlui judiciar, „în condiţiile în care se păstrează o diferenţă de gravitate” între măsurile luate împotriva ei şi cele luate împotriva celorlalte persoane care şi-au recunoscut faptele.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS