Confidenţialitate

Ektra, telefonul-cameră foto lansat de Kodak

 

Astăzi în Dimineața de Milioane la Radio EuropaFM v-am povestit despre o noutate din partea unui producător mai puțin – spre deloc – cunoscut pe piața telefoanelor inteligente. Este vorba despre compania Kodak, despre care cu toții știm că produce, în mod normal, aparate foto.

Însă de curând, mai exact în urmă cu o săptămână, compania a lansat un smartphone care-ți fură ochii din prima. Se numește Kodak Ektra, iar numele său este o referință la un aparat foto produs undeva pe la 1941.

Kodak Ektra, telefonul inteligent lansat în 2016, nu este un smartphone de top, dar e un smartphone mai puțin obișnuit. În sensul că seamănă foarte mult cu un aparat foto mirrorless, având camera principală poziționată pe centrul telefonului – un obiectiv spectaculos.

Camera are un senzor de 21 de megapixeli, stabilizare optică avansată, poate filma 4k și are un sistem de focus ultra-rapid – Phase Detection Autofocus.  De asemenea, camera frontală are 13 megapixeli.

 

Restul specificațiilor – un display fullHD de 5 inch, procesor Helio X20, 3GB RAM și 32GB spațiu de stocare. Nu lipsește nici slotul microSD pentru extinderea capacității iar bateria de 3000mAh ar trebui să fie suficientă pentru o zi întreagă de folosire.

În primă fază telefonul va fi disponibil în Marea Britanie începând cu luna decembrie, iar în Statele Unite va ajunge la începutul anului viitor. Prețul telefonului ajunge undeva la 2.300 lei.