Confidenţialitate

Egiptul a fost de acord să permită accesul camioanelor cu ajutoare în Gaza | AUDIO

Până la 20 de camioane – dintr-un convoi care așteaptă de zile întregi la punctul de frontieră închis – vor putea intra în Gaza, a anunțat președintele american Joe Biden.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Egiptul este de acord să permită accesul camioanelor de prim-ajutor în Gaza. Anunțul a fost făcut de Joe Biden în Air Force One, avionul care îl aducea de la Tel Aviv în Statele Unite.

Președintele american le-a spus jurnaliștilor că așa a stabilit cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi și că primele ajutoare vor intra mâine în Gaza.

„El a fost de acord să deschidă punctul de trecere Rafah în Gaza pentru ajutor umanitar. Până la 20 de camioane dintr-un convoi de ajutoare care așteaptă de zile întregi la punctul de frontieră vor putea intra în Gaza. Drumurile din apropierea punctului de trecere, pline de cratere în urma atacurilor aeriene israeliene, vor trebui reparate înainte ca aceste camioane să poată trece. Lucrările ar putea fi efectuate pe parcursul a opt ore joi, înainte de livrările primului ajutor vineri”, a spus președintele Statelor Unite ale Americii.

Decizia vine în timp ce furia crește la nivel mondial din cauza asediului impus de Israel asupra enclavei izolate.

Însă nu e clar cât de mult impact va avea livrarea inițială pentru civilii din Gaza, prinși într-o catastrofă umanitară despre care Organizația Mondială a Sănătății spune că scapă de sub control și afectează sute de mii de persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: MAE: Al doilea român cu dublă cetățenie, dispărut în Israel | AUDIO