Efective suplimentare de Poliţie, în misiune de Ziua Eroilor și sărbătoarea Înălțării

Peste o mie de poliţişti vor acţiona, joi, pentru siguranţa celor care participă la manifestările publice dedicate Zilei Eroilor, precum şi pentru fluidizarea traficului în zonele de desfăşurare a ceremoniilor.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel naţional, vor avea loc manifestări comemorative prilejuite de Ziua Eroilor, unde sunt preconizate a se desfăşura ceremoniale militare şi religioase în 195 de locuri unde se află cimitire şi opere comemorative de război, în 32 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, la care vor participa peste 45.000 de persoane.

‘Pentru siguranţa celor care participă la manifestările publice şi pentru fluidizarea traficului în zonele de desfăşurare a ceremoniilor, 1.002 poliţişti vor acţiona în stradă. Astfel, 597 de poliţişti vor fi de la Ordine publică, 245 de la Rutieră, 106 poliţişti de investigaţii criminale şi 54 din cadrul altor structuri de poliţie’, precizează IGPR.

Numărul patrulelor va fi sporit și în preajma bisericilor, unde este celebrată sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului.

IGPR le recomandă conducătorilor auto care tranzitează zonele de desfăşurare a manifestărilor publice să ruleze cu prudenţă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor din trafic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS