Confidenţialitate

Efectele grevei Romatsa: Zboruri anulate de pe Aeroportul Otopeni, altele – au întârzieri

Şase zboruri Ryanair ce urmau să aterizeze şi să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni au fost anulate marţi, restul curselor înregistrând întârzieri pe tot parcursul zilei, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Valentin Iordache.

”Sunt trei decolări şi trei aterizări ale Ryanair care au fost anulate, dar compania nu a anunţat că acestea ar avea legătură cu greva Romatsa. În rest, sunt afectate toate cursele care urmau să decoleze sau să aterizeze după ora 9.00”, a anunţat marţi oficialul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, care administrează Aeroportul Henri Coandă.

În medie, pe cel mai mare aeroport din ţară se întregistrează zilnic 150 de aterizări şi 150 de decolări.

”Au fost şi curse care au decolat la timp, dar sunt şi curse care vor ateriza cu întârzieri de până la 30 de minute, sunt şi curse care vor decola cu întârzieri de până la două ore. Şi aici vorbesc strict de intervalul 9.00-11.00”, a explicat Iordache.

”Recomandarea noastră rămâne: în primul rând, pasagerii să ţină legătură cu compania aeriană şi, în al doilea rând, să vină la aeroport la timp, dacă nu li se spune altfel de la compania aeriană, pentru că aceste întârzieri se vor propaga şi pe parcursul întregii zile”, a adăugat Iordache.

În funcţie de ora la care se încheie grevă, întârzierile pot deveni mai mari.

”Sunt posibile întârzieri şi la cursele de seară”, a menţionat oficialul CNAB.

La ora 9.00 a început greva generală pe termen nelimitat a controlorilor de trafic aerian din cadrul Romatsa, care riscă să genereze, marţi, întârzieri şi anulări de curse pe aeroporturile din România.

Totuşi, în ultimele declaraţii, sindicaliştii care reprezintă interesele angajaţilor Romatsa au sugerat că greva ar putea fi suspendată chiar marţi, după doar câteva ore. Conducerea Romatsa a cerut în instanţă suspendarera grevei, iar dosarul va fi judecat în cursul acestei zile.