Educatoarea din Timiș, înregistrată în timp ce țipa și îi jignea pe copii, și-a dat demisia

Educatoarea din Timiș care a fost înregistrată în timp ce țipa și îi jignea pe copii și-a dat demisia.  În aceste condiții, conducerea Inspectoratului Școlar Timiș a anunțat că suspendă cercetarea disciplinară începută la grădinița din satul Iohanisfeld, unde preda educatoarea.

Educatoarea îi numea pe copii „ciobani” şi „analfabeţi”.

„La acest moment se cunoaște faptul că doamna educatoare de la Grădinița cu Program Normal Iohanisfeld a venit de dimineață în unitatea de învățământ și a completat o cerere prin care demisionează de pe postul pe care îl ocupă în prezent. Cererea a fost înregistrată, unității de învățământ i s-a adus la cunoștință că este nevoie ca această cerere fie să fie predată de doamna educatoare Inspectoratului Școlar Județean Timiș, fie unitatea de învățământ să înainteze o adresă prin care anunță intenția doamnei educatoare de a demisiona, respectiv va face dovada cu solicitarea înregistrată la nivelul unității de învățământ”, a declarat pentru Mediafax inspectorul școlar general al județului Timiș, Aura Danielescu.

Oficialul a precizat și că cercetarea disciplinară a fost suspendată.

„Dacă se confirmă faptul că dumneaei a demisionat, în mod evident comisia de cercetare disciplinară prealabilă își va înceta activitatea, nemaiavând un obiect al cercetării prealabile, în cauză nemaiavând calitatea de cadru didactic.”, a precizat Danielescu.

Scandalul a izbucnit săptămâna trecută. ISJ Timiș a fost sesizat că educatoarea de la grădinița din satul Iohanisfeld strigă la copii şi îi jigneşte.

Într-o înregistrare se auzea cum educatoarea îi numeşte pe copii „ciobani” şi „analfabeţi” sau făcea afirmaţii precum “Dumnezeule ce m-ai făcut pe planeta asta!. La cinci ani nu ştiu să stea pe scaun”, “Ai înnebunit? Te-a dus mama la altă casă iară? Păi şi are alt bărbat? Are doi bărbaţi?” sau “Gura.

Mama unui copil a fost cea care a sesizat Inspectoratul. Micuțul i-a spus mamei sale că nu mai vrea să meargă la grădiniţă, pentru că educatoarea țipă. Într-un  din zile, mama copilului a ascuns un reportofon în hainele sale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS