Confidenţialitate

„Educație la înălțime”, lecții filmate cu drona, predate de Irina Constantinescu și Marcel Bartic. Lecția 7 i-a dus pe copii direct în inima Parisului | VIDEO

„Educație la înălțime”: lecțiile filmate cu drona au trecut din nou granița. Prima dată s-a întâmplat în Turcia, la Troia – o lecție care a făcut ea însăși istorie, devenind prima transmisă din străinătate și urmărită de peste 50.000 de elevi. De această dată, profesorii Irina Constantinescu și Marcel Bartic, realizatorul emisiunii „Academia Europa FM”, au predat de la Paris.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Turnul Eifell, muzeele celebre ale Parisului, povești despre străzi vestite sau croissante proaspete reprezintă doar o parte din lecția cu numărul șapte din sezonul acestei toamne din seria „Educație la înălțime”. „O lecție ce n-a văzut Parisul. <<Educație la înălțime>> trece iar granițele țării”, așa este promovată lecția filmată cu drona, lecție care a ajuns la numărul șapte.

Marius Toader: Copiii văd cum ar trebui să arate lecțiile în viitor

„Dacă o lecție schimbă ceva în inima sau în mintea unui singur copil tot este ceva”, spune unul dintre inițiatorii proiectului, Marius Toader, de la „Asociația Însemne”.

„Ei văd în lecțiile noastre cum ar trebui să arate cu adevărat lecțiile în viitor”, mai spune Marius Toader.

Sursa foto: Facebook / Marcel Bartic

Cum arată lecția predată de la Paris de Irina Constantinescu și Marcel Bartic

Marcel Bartic: „Incredibil, am ajuns la etajul doi. Toată minunăția asta ar fi trebuit, în 1909, să fie cedată de către Gustave Eifell Primăriei din Paris. De ce? Pentru că trebuia demolată. Dar vă spune Irina de ce nu s-a întâmplat asta”.

Irina Constantinescu: „Clădirea a fost indispensabilă pentru oraș și Gustave Eiffel a reușit să facă asta”.

Marcel Bartic: „Eifell a fost foarte inspirat și a chemat aici o grămadă de oameni de știință”.

Proiectul „Educație la înălțime” înseamnă, până acum, peste 30 de lecții predate în peste 3000 de școli din România și Republica Moldova

Lecțiile inovatoare din „Educație la înălțime” filmate cu drona în unele dintre cele mai inedite locuri a ajuns la sezonul patru. Inițial, lecțiile au fost gândite doar pentru 3 școli de la sate, dar pandemia a făcut ca proiectul să se extindă. Au fost peste 30 de lecții filmate cu drona care au ajuns în peste 3.000 de școli din România și Republica Moldova.

Sursa foto: Facebook / Marcel Bartic

Citește și: Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România: „Toți copiii pot face performanță dacă ar avea șanse egale la educație” | VIDEO