Educaţia, Cercetarea şi Transporturile, ministerele cu bani mai puţini bani la rectificare

Educaţia, Cercetarea şi Transporturile se află printre ministerele care vor primi mai puţini bani la rectificarea bugetară care ar putea fi adoptată luni în şedinţa de Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, însă, că este vorba despre o rectificare pozitivă și că reducerile se fac acolo unde au rămas bani necheltuiţi.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă spune că la rectificare vor avea prioritate investiţiile în domenii precum educația, sănătatea și infrastructura, dar şi dezvoltarea dezvoltarea comunităților locale.

E drept că vor creşte bugetele locale, dar – chiar şi aşa – primarii spun că banii sunt insuficienţi.

Ministerul care pierde cei mai mulţi bani la rectificare este Ministerul Educaţiei – peste un milliard de lei. Se taie, însă, şi de la Transporturi – peste 120 de milioane de lei, de la Agricultură, Cercetare, mediul de afaceri şi de la ministerul Fondurilor Europene.

Totodata, si bugetul Serviciului de Telecomunicatii Speciale va fi redus cu 71,66 milioane de lei. In schimb, va creşte bugetul Serviciului Roman de Informatii , al Serviciului de Informatii Externe si cel al Serviciului de Protectie si Paza.

Rectificarea – îm forma propusă de guvern – este considerată prea optimistă de Consiliul Economic şi Social, care spune că e greu de crezut că Executivul va reuşi să încaseze dar şi să cheltuiască atât cât şi-a propus.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS