EDP Renováveis, unul dintre cei mai mari producători de energie eoliană din lume, donează 750.000 de euro pentru lupta împotriva Covid-19

EDP Renováveis (Euronext EDPR), unul dintre cei mai mari producători de energie eoliană din lume, prezent în 14 țări, va contribui cu 750.000 de euro la lupta împotriva Covid-19. Compania finanțează proiecte la nivel local în majoritatea piețelor sale și care sunt menite să atenueze efectele pandemiei de coronavirus, se precizează într-un comunicat transmis Europa FM.

Acest ajutor va fi distribuit în zece țări: România, Brazilia, Columbia, Spania, SUA, Franța, Grecia, Italia, Polonia și Belgia.

Fondurile ajung în țările ajutate prin intermediul mai multor inițiative legate de bănci de alimente, achiziționarea de echipamente medicale, dispozitive medicale și truse de testare rapidă, material educativ digital pentru a facilita învățarea online. Fiecare piață a efectuat un studiu al nevoilor sale pentru a asigura utilizarea cea mai eficientă a acestui ajutor.

„În cazul României, unde compania noastră are o capacitate de operare totală de peste 521 MW, ajutorul va fi utilizat pentru achiziționarea de produse de igienă și echipamente medicale și pentru a avansa plăți către furnizorii locali. Suntem alături de comunitățile în care suntem prezenți în România lucrând împreună cu ONG-uri partenere și autoritățile locale pentru a ajuta în această luptă împotriva COVID-19 și impactului pandemiei asupra tuturor românilor”, declară Eduardo Nieto, General Manager EDPR România.

„Trăim vremuri extraordinare care afectează toată lumea. Această situație ne impune să acționăm ca membri responsabili și solidari ai unei societăți care se confruntă cu o criză fără precedent. EDPR are o componentă socială foarte clară în ADN-ul său. Suntem o familie care își dorește să transforme sectorul energetic, contribuind totodată la îmbunătățirea comunităților în care suntem prezenți, în special în acest moment în care este nevoie de solidaritate. Credem cu tărie că, împreună, vom putea depăși această provocare”, spune João Manso Neto, CEO EDPR.

Contribuția de 750.000 de euro a EDP Renováveis la combaterea Covid-19 face parte dintr-o sumă de peste 5 milioane de euro distribuită în întreaga lume de către grupul EDP, pe piețe precum Portugalia și Brazilia, se mai arată în comunicatul transmis Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS