Ediție Specială România în Direct: Masca obligatorie. Suficient pentru a opri răspândirea bolii în România?

Europa FM va realiza o ediție specială a emisiunii România în Direct cu Cătălin Striblea, joi de la ora 13.10.

Guvernul este pe cale să adopte un set de măsuri care să oprească răspândirea coronavirusului în România. Aceste măsuri prevăd folosirea obligatorie a măștii în spațiile publice, în anumite regiuni și intervale orare. De asemenea, terasele nu mai pot funcționa după ora 11 noaptea, iar la plajă vor fi reguli mai stricte de distanțare fizică.

Mai mulți experți spun, însă, că măsurile nu vor avea eficiență dacă aparatul administrativ nu va aplica sancțiuni mai drastice. Ele au fost numite drept „prea puțin și prea târziu.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru spune că sporirea numărului de cazuri este o consecință a „implicării factorului politic” în gestionarea pandemiei. Adică, guvernul a evitat să ia măsuri mai dure în preajma alegerilor.

Sunt suficiente aceste noi măsuri pentru a opri răspândirea bolii în România? Ce măsuri așteptați în perioada următoare pentru ca numărul cazurilor de COVID să scadă?

Cât a fost calcul politic și cât greșeală în ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni?

Ați suporta măsuri mai dure, dacă acestea vor fi impuse de autorități? Și cum putem contribui noi la oprirea bolii?Cătălin Striblea
vă așteaptă joi, de la 13.10, într-o ediție specială România în Direct, la 0372.069.599, număr cu tarif normal.