Ediţie specială România în Direct de 1 Decembrie, cu Dacian Cioloş şi Laura Codruța Kövesi – VIDEO

Timp de patru ore, Moise Guran și Ciprian Dinu au adus  în fața ta, în direct la Europa FM, unii dintre cei mai importanți oameni ai momentului,  care au acceptat să răspundă la orice întrebare.

Printre informaţiile dezvăluite în exclusivitate pe 1 Decembrie la Europa FM, premierul Dacian Cioloș a anunțat că lucrările la autostrada Pitești-Sibiu nu vor începe mai devreme de sfârșitul anului 2016.

Șeful guvernului spune că există o problemă legată de avizul de mediu pentru această autostradă. Potrivit normelor europene, avizul nu poate fi emis pe tronsoane, ci pe întrega autostradă. De aceea, va solicita acordul Comisiei Europene pentru ca acest aviz să fie emis pentru fiecare tronson în parte.

Dacian Cioloș a spus că România nu duce lipsă de bani și nici de proiecte, dar are o problemă atunci când vine vorba de eficiența angajaților.

În opinia sa, ”nu este suficient să dai afară câțiva oameni.(…) În toate domeniile este nevoie să fim gata să facem lucrurile altfel. Schimbarea este necesară, dar începe cu fiecare dintre noi.”

Marţi, 1 Decembrie, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruța Kövesi a stat de vorbă cu Moise Guran, Ciprian Dinu şi ascultătorii Europa FM, răspunzând tuturor întrebărilor primite în direct.

”În activitatea noastră punem accent foarte mare pe tot ceea ce înseamnă măsuri preventive. Corupţia nu se rezolvă doar cu dosare penale. Trebuie modificată legislaţia, să se modifice regulile de atribuire a contractelor publice.

Trebuie să luăm măsuri preventive pentru a elimina vulnerabilităţile. În legislaţie, încă sunt dispoziţii contradictorii, care permit şefilor unor instituţii să dispună atribuirea unor contracte către anumite firme. Este important ca proiectele de legi să plece de la observaţiile pe care le fac tehnicienii, adică cei care aplică legea. Domeniul achiziţilor este foarte important, pentru că aici se cheltuie banul public”, a afirmat Laura Codruța Kövesi în direct la Europa FM.

Înregistrarea video a emisiunii România în Direct cu premierul Dacian Cioloş:

Înregistrarea video a emisiunii România în Direct cu Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi: