Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, răspunde întrebărilor la Ediţia Specială România în Direct – VIDEO

Laura Codruța Kövesi a răspuns întrebărilor ascultătorilor Europa FM, pe 1 Decembrie, la Ediţia Specială România în Direct. Procurorul-şef al DNA a stat de vorbă cu Moise Guran, Ciprian Dinu şi ascultătorii Europa FM, răspunzând tuturor întrebărilor primite în direct.

”În activitatea noastră punem accent foarte mare pe tot ceea ce înseamnă măsuri preventive. Corupţia nu se rezolvă doar cu dosare penale. Trebuie modificată legislaţia, să se modifice regulile de atribuire a contractelor publice.

Trebuie să luăm măsuri preventive pentru a elimina vulnerabilităţile. În legislaţie, încă sunt dispoziţii contradictorii, care permit şefilor unor instituţii să dispună atribuirea unor contracte către anumite firme. Este important ca proiectele de legi să plece de la observaţiile pe care le fac tehnicienii, adică cei care aplică legea. Domeniul achiziţilor este foarte important, pentru că aici se cheltuie banul public”, a afirmat Laura Codruța Kövesi în direct la Europa FM.

Întrebată de un ascultător Europa FM despre corupţia din rândul procurorilor DNA, Laura Codruța Kövesi nu a negat existenţa ei, însă a afirmat la Europa FM că se iau soluţii cum este descoperit un asemnea caz. ”Există corupţie şi în DNA. Am avut poliţişti şi procurori care au oferit informaţii din anchete. Suntem foarte atenţi când instruim şi selectăm personalul. Nimeni din DNA nu are imunitate”.

Înregistrarea video a emisiunii România în Direct cu Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi:


 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS