Confidenţialitate

Edilul Iașiului, reținut în dosarul lui Urdăreanu

Patronul UTI nu este singurul reținut de procurorii DNA în această seară! Alături de el a fost încătușat și primarul suspendat al Iașiului, Gheorghe Nichita, bănuit de luare de mită. Edilul ar fi primit  2 milioane de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, care voia să câștige un contract de semaforizare și fluidizare a traficului în Iași.

“Concret, până în prezent inculpatul Nichita Gheorghe a primit următoarele foloase materiale constând în: – o parte din suma totală de 10% din valoarea contractului atribuit, – beneficii constând în reduceri de 30-40% (în total circa 15.100 lei) din prețurile unor locuri de cazare la un hotel de lux din București, în perioada 2013-2015, – plata, în cursul anului 2014, a unor servicii de cazare la o vizită în China, efectuată de Nichita Gheorghe, alți angajați ai primăriei, precum și oameni de afaceri, între care și inculpatul Mardarasevici Iulius Gabriel, – beneficii constând în achiziționarea unor echipamente electronice în perioada ianuarie-februarie 2014, evaluate la circa 20.000 lei”(comunicat DNA).

În acest dosar mai sunt cercetați sub control judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile, MARDARASEVICI IULIUS GABRIEL, director SC Information Business Consulting SRL (IBC) și TĂNĂSESCU MIHAIL, vicepreședinte al grupului de firme UTI, pentru dare de mită.

Mâine, inculpații Gheorghe Nichita și Tiberiu Urdăreanu urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.