Edi Iordănescu a fost demis de la CFR Cluj și înlocuit cu Antonio Conceicao

Campioana României a anunțat într-un comunicat pe site-ul clubului că a renunțat la antrenor după doar 3 meciuri în acest sezon, invocând ca motiv un nou proiect, care include și schimbarea conducerii tehnice.

Edward Iordănescu a fost instalat luna trecută, când a semnat un contract pe 3 ani, pentru rezilierea căruia ar trebui să primească acum o compensație financiară consistentă.

Cu el pe bancă, CFR a câștigat Supercupa României după 1-0 cu Universitatea Craiova, a remizat 1-1 cu FC Botoșani în prima etapă a Ligii 1 și a pierdut cu 0-1 acasă cu FF Malmo, în prima manșă a turului al 2-lea preliminar al Ligii Campionilor.

Înaintea returului din Suedia, clujenii vor mai juca sâmbătă în deplasare la nou promovata Dunărea Călărași, în etapa a 2-a din campionat.

Plecarea lui Edi Iordănescu a nemulțumit o mare parte a jucătorilor, iar aceștia au anunțat că nu vor intra în cantament, dacă antrenorul va fi demis.

Toni Conceicao are 56 de ani și a mai pregătit în alte două mandare formația din Gruia, în 2009 și sezonul 2015-2016, câștigând două Cupe ale României și o Supercupă.

De la promovarea în Liga 1, în 2004, la CFR au fost concediați în total 17 tehnicieni, sub conducerea aceluiași președinte: Iuliu Mureșan.

Recordul este deținut însă de FCSB, care în aceiași perioadă a rulat 19 antrenori.

Antonio Conceicao a activat ultima oară la o formație în țara sa, Penafiel, unde a stat doar câteva luni anul trecut.

El a mai antrenat două echipe din România, pe FC Brașov în sezonul 2010 – 2011 și pe Astra Ploiești în 2012.

Odată cu Edi Iordănescu a părăsit echipa și directorul sportiv Bogdan Mara, care a ocupat această funcție și în mandatul lui Dan Petrescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS