Confidenţialitate

Eckstein Kovacs Peter demisionează din calitatea de membru al UDMR

“Horătârea din UDMR am luat-o pentru că nu pot să fiu de accord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR raportat la legile justiţiei.

A trecut modificarea Codului de procedură penală cu voturile UDMR, ca să spun un singur lucru.

Şi cârdăşia cu PSD iarăşi e un lucru inacceptabil pentru mine”, a spus Eckstein Kovacs Peter, sâmbătă, la mitingul de protest de la Cluj-Napoca.

El a spus că Piaţa Unirii, unde s-a desfăşurat protestul, o consideră un fel de Piaţa Libertăţii şi că demisionează după ce 28 de ani a fost membru al UDMR.

Eckstein Kovacs Peter a revenit asupra motivelor demisie și într-o postare pe Facebook, publicată noaptea trecută:

”Da, am demisionat din UDMR.
Cu strângere de inimă, cu mulțumiri pentru sprijinul primit în decursul anilor din partea clujenilor și nu numai. Nici vorba să mă dezic de sprijinirea drepturilor legitime ale maghiarilor și ale celorlalte minorități.

DAR
nu pot să accept sprijinul dat de UDMR antireformei din justiție. Nu pot să accept sprijinirea PSD și al condamnatului Dragnea. Nu pot să accept gudurarea pe lângă partidele de guvernământ din România și Ungaria, pierderea propriului profil.

Din păcate nu mai cred în schimbarea în bine al UDMR, în dezbateri și decizii luate democratic în Uniune. Ca atare, goodbye”, a scris Eckstein Kovacs Peter.