Echipajele ISU Bucureşti-Ilfov continuă intervențiile pentru a evacua apa acumulată vineri

Echipajele ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit, până sâmbătă dimineaţa, în peste 300 de cazuri pentru extragerea apei acumulate în urma ploii de vineri.

Pompierii au avut 173 de intervenţii în judeţul Ilfov la 111 imobile de locuit, 50 de curţi şi 12 locuri publice şi 131 de intervenţii în Bucureşti la 81 de imobile de locuit, 25 de curţi şi 25 de locuri publice.

Sâmbătă dimineaţa, ISUBIF mai are în desfăşurare intervenţii în oraşul Pantelimon.

Precipitații record în București

Într-un comunicat transmis Europa FM, Apa Nova transmite că în această seară în orașul București s-au înregistrat ploi care au depășit limitele medii lunare. Debitul tranzitat prin casetele Apa Nova a depăsit 126 m³/s, fiind egal ca marime în prezent cu debitul multianual al râului Olt, ceea ce înseamnă că un mare râu subteran curge în prezent sub albia Dâmboviței.

În doar 30 minute, de la ora 16:30 la 17:00, cantitatea de precipitatii inregistrata in mai multe puncte de masura a fost urmatoarea:
– la Pantelimon a fost o crestere de 50 litri / mp (49,6), de la 14,80 la 64,40
– la Parcului a fost o crestere de 40 litri/mp, de la 14,60 la 53,80
– la alte puncte de masurare cum ar fi Colentina si Dorobanti cresterea a fost de peste 20 l/mp

Aceste ploi cu un caracter torential, cazute intr-un interval foarte scurt de timp corespund probabilitatii de aparitie a unor astfel de fenomene ce pot aparea intre o data la 50 ani (de exemplu in zona Colentina), iar in zona Pantelimon de o data la 100 ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS